Prievidzskí kriminalisti odhalili výrobňu pervitínu

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 10:50 • 2 min
Prievidzskí kriminalisti odhalili výrobňu pervitínu

BRATISLAVA/TRENČÍN - Prievidzskí kriminalisti odhalili údajného dílera pervitínu a jeho pomocníka.

slovakia

left justify in out

Mladých mužov obvinili a hrozia im vysoké tresty väzenia. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, stíhajú 29-ročného Daniela H. a 35-ročného Mariána M, oboch z Prievidze.
Daniel podľa polície zháňal a predával pervitín minimálne štyrom ľuďom. Spolu s Mariánom ho aj vyrábali v pivnici rodinného domu u Mariána. Napríklad v utorok v pivnici vyrábal Daniel pervitín sám a Marián mu pomáhal. "Pervitín dal Daniel do injekčných zatavených striekačiek a časť nechal v pivnici Mariánovi. Prievidzskí kriminalisti túto dvojicu monitorovali a v stredu vykonali v dome u Mariána domovú prehliadku a taktiež u oboch mužov boli vykonané osobné prehliadky," uviedla Antalová. U Daniela našli tri zatavené striekačky s kryštalickou látkou. Podľa vyjadrenia expertov išlo o pervitín, ktorý predstavoval minimálne 79 obvykle jednorazových dávok. Ďalší zaistený kryštalický materiál a zatavené striekačky poslali na expertízu. "Policajti v dome našli kompletné zariadenie na výrobu pervitínu, ktoré sa nachádzalo v spálni, ale aj v pivnici rodinného domu," dodala policajná hovorkyňa. Oboch obvinených chcú stíhať väzobne. Dnes o tom rozhodne sudca. Danielovi hrozí väzenie na desať až pätnásť rokov, Mariánovi na tri až desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies