Sulík oznámil koniec! Matovič mu odpovedal iba jedným slovom

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 17:32 • 2 min
Sulík oznámil koniec! Matovič mu odpovedal iba jedným slovom

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita definitívne opúšťa súčasnú vládnu koalíciu.

slovakia

left justify in out

 SaS už nie je súčasťou koalície. Vyhlásil to líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík počas utorkového vyjadrenia pre médiá. Na stredajšie (13. 7.) rokovanie vlády však ministri zo strany plánujú ísť. Sulík deklaroval, že liberáli majú záujem na dovládnutí súčasnej vlády. Žiadajú však prepracovanie koaličnej zmluvy, ktorá bola podľa Sulíka viackrát porušovaná.

„Opustili sme koalíciu a z toho vyplýva, že naši štyria ministri podajú demisiu, ale spravia to až koncom augusta, a to preto, lebo chcem dať čas a šancu novým rokovaniam. Potom netreba hore-dole podávať demisie. Ak rokovania nebudú úspešné alebo ak k nim nedôjde, tak 31. augusta podáme demisiu tak, ako sme avizovali," ozrejmil Sulík.

 

Prečítajte si aj: Volodymyr Zelenskyj: „ Ak Putin vypne plyn celej Európe bude za to zodpovedná Kanada!"

 

 

K oznámeniu Richarda Sulíka sa už stihol vyjadriť aj jeho večný rival, minister financií, Igor Matovič. Ten na sociálnej sieti facebook napísali iba strohé: „TLIACHANINY." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies