Zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom by sa mohli minúť v júni

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 12:00 • 2 min
Zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom by sa mohli minúť v júni

BRATISLAVA - Polícia predpokladá, že zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom pre osobné a nákladné vozidlá sa minú približne v polovici júna.

slovakia

left justify in out

Uviedla to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ako dodala, vplyv má aj to, že mnohí využívajú možnosť ponechať si staré tabuľky. "Nové tabuľky s evidenčnými číslami bez označenia okresu sa vydávajú zatiaľ iba pri využití elektronických služieb, respektíve pri osobnom podaní v prípade, ak o to občan vyslovene požiada," priblížila hovorkyňa.

 

Tabuľky iba v novom formáte pravdepodobne najskôr začnú vydávať v Bratislave, približne koncom mája. Od nového roka sa zaviedli celoslovenské evidenčné čísla vozidiel bez skratky okresu. Evidenčné čísla sú po novom viazané na vozidlo a nie na majiteľov, ruší sa aj dvojkrokový prepis vozidla. Tabuľky majú aj nový dizajn. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona