PRIESKUM: Vo voľbách by zvíťazil Smer-SD, koalícia by stratila väčšinu

NETKY.SK • 15 Február 2011, 13:18 • 2 min
PRIESKUM: Vo voľbách by zvíťazil Smer-SD, koalícia by stratila väčšinu

PRIESKUM: Vo voľbách by zvíťazil Smer-SD, koalícia by stratila väčšinu

slovakia

left justify in out

img

Čelo rebríčka volebných preferencií politických strán stále patrí opozičnému Smeru-SD. Z prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 1. až 8. februára uskutočnila agentúra Focus na vzorke 1022 respondentov, vyplýva, že tejto politickej strane by odovzdalo hlas 43,2 percenta potenciálnych voličov.
      Za sociálnymi demokratmi by sa so ziskom 15,2 percenta hlasov umiestnila SDKÚ-DS nasledovaná KDH (10,2 percenta). Do Národnej rady SR by sa ešte dostali SaS (9,1 percenta), Most-Híd (šesť percent) a SNS (5,4 percenta). Pred bránami parlamentu by podobne ako v minuloročných voľbách ostali bývalé vládne strany SMK (4,6 percenta) aj ĽS-HZDS (2,2 percenta). Dvojpercentnú hranicu preferencií dosiahla ešte KSS, SDĽ by dalo hlas jedno percento potenciálnych voličov.
      Smer-SD by tak v zákonodarnom zbore obsadil 73 poslaneckých kresiel, SDKÚ-DS 26, KDH 17, SaS 15, Most-Híd 10 a SNS deväť. Súčasná koalícia by tak stratila parlamentnú väčšinu. Vládu by bol schopný zostaviť Smer-SD s SNS.
      Respondenti v prieskume odpovedali na otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?" Až 19,3 percenta opýtaných by nešlo voliť a 12,9 percenta odpovedalo "neviem", resp. "nechcem odpovedať". Ostatných 67,8 percenta respondentov-potenciálnych voličov svoje preferencie rozdelilo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies