Priemerný vek dieťaťa, ktoré vlastní platobnú kartu k svojmu účtu je 12 rokov

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 11:35 • 2 min
Priemerný vek dieťaťa, ktoré vlastní platobnú kartu k svojmu účtu je 12 rokov

BRATISLAVA - Tretina detí, ktoré majú k svojmu účtu aj kartu, ju aktívne používa. Deti si najčastejšie vyberajú peniaze z bankomatu, menej už platia kartou v obchodoch. Vyplýva to z aktuálnych štatistík ČSOB.

slovakia

left justify in out

Priemerný vek dieťaťa, ktoré vlastní kartu k svojmu účtu, je 12 rokov."Hotovosť z bankomatu si deti vyberajú dva razy do mesiaca, platbu kartou využívajú zriedkavejšie. Ak ňou platia, zaplatia v priemere sumu 10 eur," približuje hovorkyňa banky Zuzana Eliášová. Najmladší klient s vlastným účtom mal podľa nej len dva dni. Taký čas prešiel od dátumu jeho narodenia po založenie účtu. "V tomto prípade detský balík služieb využívajú rodičia na sporenie," konštatuje hovorkyňa. Štvrtina z takýchto účtov je založená už v prvom roku dieťaťa, 84 % do štyroch rokov a takmer všetky detské účty sú rodičmi založené do siedmych rokov života ich potomkov. Z detských klientov má tak väčšina z nich svoj vlastný účet už od začiatku plnenia si školských povinností. Chlapcom otvárajú účty rodičia o niečo častejšie ako dievčatám (51 ku 49 %). Chlapci s účtom v ČSOB sa najčastejšie volajú Samuel, Jakub a Martin, najfrekventovanejším dievčenským menom je zase Viktória, Natália a Kristína. Detské účty sú viac využívané na západnom Slovensku ako na východe, dodáva Eliášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies