Príbuzní podozrivého útočníka z Bostonu sa postarajú o jeho telo

NETKY.SK • 1 Máj 2013, 07:35 • 2 min
Príbuzní podozrivého útočníka z Bostonu sa postarajú o jeho telo

Providence - Príbuzní Tamerlana Carnajeva - usmrteného podozrivého útočníka z prípadu Bostonského maratónu - sa postarajú o jeho telo, s čím súhlasila vdova Katherine Russellová. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Carnajevove pozostatky boli na úrade súdneho lekára v Massachusetts, odkedy zomrel po prestrelke s políciou. Ako uviedol advokát vdovy Amato DeLuca, jeho klientka sa práve dozvedela, že súdny lekár môže telo vydať a vdova chce, aby bolo odovzdané jeho rodine.

Ruslan Carni, strýko bratov Carnajevovcov z Marylandu, povedal, že rodinní príslušníci sa o telo postarajú. Podrobnosti neuvádzal, ale poznamenal, že "rodina je rodina". Rodičia Carnajeva sú stále v Rusku, no ďalší príbuzní v Spojených štátoch.

Podľa slov advokáta sa vdova minulý týždeň počas "mnohých hodín" stretávala so zástupcami orgánov činných v trestnom konaní a bude pokračovať v spolupráci.

Agenti FBI v pondelok navštívili dom Russellovej rodičov na Rhode Islande, kde sa teraz zdržiava. Pri odchode odnášali niekoľko tašiek. Úrady uviedli, že Russellová musí o telo manžela požiadať, vyplní sa úmrtný list a zverejní príčina smrti.

Tamerlan Carnajev (26) zahynul štyri dni po útoku a zraneného Džochara Carnajeva (19) zatkli po bezprecedentnom policajnom pátraní. Mladšieho brata obžalovali z použitia zbrane hromadného ničenia a zo zákerného ničenia majetku, ktoré vyústilo do smrti ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies