Nová kampaň brexitu sa stáva témou číslo jeden na celom území Veľkej Británie

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 15:42 • 2 min
Nová kampaň brexitu sa stáva témou číslo jeden na celom území Veľkej Británie

LONDÝN - Britská vláda začala počas dnešného dňa s novou informačnou kampaňou o odchode z Európskej únie. Brexit sa tak po mesiacoch v úzadí v dôsledku pandémie koronavírusu opäť stáva poprednou témou.

slovakia

left justify in out

Upozornenia pre domácich 

Reklamy v rámci kampane "Nový štart Británie: Poďme na to" upozorňujú britských turistov, aby sa nezabudli zdravotne poistiť pred návštevou Európy, a poskytujú im rady, ako prepraviť domáce zvieratá do zahraničia. Kampaň im taktiež radí, aby si skontrolovali pravidlá roamingu svojho mobilného operátora.

 

img

 

Koncom roka už úplne 

Napriek oficiálnemu vystúpeniu z EÚ sa Británia stále nachádza v prechodnom období, kde aj naďalej dodržuje pravidlá stanovené Úniou. Toto obdobie sa končí 31. decembra, keď krajina opustí rozsiahly jednotný trh 27-člennej únie.

Ohľadom brexitu však ostáva naďalej niekoľko nezrovnalostí. Rozhovory s EÚ o novej dohode o voľnom obchode a budúcich vzťahoch po brexite momentálne stagnujú na rozdielnych názoroch o rybolove, zaručení hospodárskej súťaže a bezpečnostnej spolupráci.

 

img

 

Možný scenár 

Ak obe strany do konca tohto roka nedokážu dosiahnuť dohodu o budúcom partnerstve, Spojené kráľovstvo bude musieť obchodovať s EÚ s clami a kvótami.

 

Najväčšia zmena

Vláda sa snaží pripraviť občanov na okamih, keď sa zmenia dohody o obchode, bezpečnosti a mnohých ďalších oblastiach. Jednou z najväčších zmien bude koniec možnosti bývať a pracovať kdekoľvek v EÚ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona