AKTUALIZÁCIA: Nemocnica v Ružomberku pre požiar odkladá operácie

NETKY.SK • 17 Október 2021, 15:34 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Nemocnica v Ružomberku pre požiar odkladá operácie

RUŽOMBEROK - Vedenie nemocnice pristúpilo k takémuto riešeniu po tom, ako horela strecha chirurgického pavilónu.

slovakia

left justify in out

aktualizácia 17. októbra 17:00

 

 

 

Vedenie Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku, kde dnes začala horieť strecha, pozastavilo časť plánovaných operácií. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. "Vzhľadom na rozsah poškodenia budovy chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP-FN v Ružomberku dnešným požiarom jej vedenie rozhodlo o pozastavení plánovanej operatívy na klinikách chirurgie, neurochirurgie, ortopédie a úrazovej chirurgie a cievnej chirurgie na najbližších 48 hodín," uviedla.

 

img

 

Ako dodala, pracovníci jednotlivých kliník budú postupne kontaktovať pacientov, ktorí mali v najbližších dvoch dňoch (18. a 19. októbra) plánovaný operačný výkon na niektorom z vyššie uvedených pracovísk. Hneď, ako to situácia dovolí, pacienti dostanú náhradný termín operáciePre pacientov je k dispozícii aj infolinka ÚVN - 044 438 2929 a informovať sa môžu aj prostredníctvom e-mailu na uvn@uvn.sk.

 

 

 

Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar krátko po 14:00. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová."Hasiči naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu," doplnila.

 

Požiar vypukol krátko pred 7:30 a hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Približne po 2 hodinách však začal opätovne horieť a plamene zachvátili strechu chirurgického pavilónu. Pacientov a personál evakuovali.

 

img

 

Požiar likvidovalo 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Pomohli tiež členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies