Manchester United má ďalšiu hviezdnu posilu, zo Španielska prichádza Varane

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 14:44 • 2 min
Manchester United má ďalšiu hviezdnu posilu, zo Španielska prichádza Varane

MANCHESTER – Futbalová sezóna 2021/2022 klope na dvere a kluby sa snažia čo najviac posilniť svoje kádre. Aj tento rok sú na prestupovom trhu mimoriadne aktívne mužstvá z anglickej Premier League, predovšetkým Manchester United.

slovakia

left justify in out

Anglický gigant získal v letnom prestupovom období náhradného brankára Toma Heatona z Aston Villy ako aj anglického reprezentanta Jadona SanchaBorussie Dortmund, ktorý patrí medzi najžiadanejších hráčov na svete a o jeho služby malo záujem viacero elitných klubov. United sa najnovšie zamerali na posilnenie zadných radov. Novou posilou v obrane bude francúzsky reprezentant Raphaël Varane, ktorý doteraz hrával za Real Madrid.

 

 

Dvadsaťosemročný futbalista prichádza za 50 miliónov eur a v novom pôsobisku sa dohodol na štvorročnej zmluve s opciou na ďalšiu sezónu. Jeden z najtalentovanejších futbalistov súčasnosti by mal vytvoriť stopérsku dvojicu s Harrym Maguirom a k novým spoluhráčom sa pripojí po lekárskej prehliadke, ktorú absolvuje po povinnej karanténe. „Ďakujeme za profesionalitu a príkladné správanie počas desiatich sezón, v ktorých si hájil naše farby. Prajeme ti veľa šťastia v ďalšej etape profesionálnej kariéry,“ odkázalo mu vedenie Realu v oficiálnom stanovisku. Kráľovský klub opustil pred niekoľkými týždňami aj kapitán Sergio Ramos, ktorý prestúpil do parížskeho Saint-Germain, Real sa tak bude musieť spoľahnúť na úplne novú stopérsku dvojicu Alaba – Militao.

 

 

Varane je odchovancom Racingu Lens, v ktorom tvoril tzv. zlatú generáciu tínedžerov spoločne s Thorganom HazardomGeoffreym Kondogbiom. V roku 2011 zamieril do Realu, s ktorým získal tri ligové tituly a trikrát sa tešil z víťazstva v prestížnej Lige majstrov. V zbierke má aj tri Európske superpoháre a štyri triumfy na majstrovstvách sveta klubov.

 

Rodák z Lille je stálicou aj vo francúzskom národnom tíme. V reprezentácii pôvodne nastupoval v kategóriách do 18 a 21 rokov, v roku 2012 bol po prvýkrát nominovaný do seniorského výberu, hoci sa počas zápasu s Uruguayom na trávniku neobjavil. Svoj debut medzi dospelými absolvoval v marci 2013 v kvalifikačnom zápase na MS proti Gruzínsku. Varane bol pevnou súčasťou víťazného tímu na MS 2018 v Rusku, keď nastúpil vo všetkých zápasoch a na ihrisku nechýbal ani minútu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona