Priaznivci Orbána chystajú pochod pod heslom - Nechceme sa zadlžiť

NETKY.SK • 19 Október 2012, 07:10 • 2 min
Priaznivci Orbána chystajú pochod pod heslom - Nechceme sa zadlžiť

Priaznivci Orbána chystajú pochod pod heslom - Nechceme sa zadlžiť - Politika Na druhý pochod 15. marca pricestovali do Budapešti aj stovky Poliakov, mnohí prídu aj teraz.

slovakia

left justify in out

img

Na druhý pochod 15. marca pricestovali do Budapešti aj stovky Poliakov, mnohí prídu aj teraz.

Maďari sa nechcú nechať nikým zadlžiť. Tento postoj chcú vyjadriť priaznivci vlády Viktora Orbána už tretím provládnym Pochodom mieru za Maďarsko v Budapešti, ktorý sa má uskutočniť v deň štátneho sviatku 23. októbra. Informovali o tom dnes organizátori – členovia Fóra občianskeho zomknutia (CÖF). 

Podľa internetového vydania maďarského denníka Népszabadság organizátori pripomenuli, že na prvom pochode v januári, kedy sa podľa nich zhromaždilo pol milióna ľudí, bolo potrebné podporiť Orbánovu vládu kvôli pokusom o jej zvrhnutie zahraničným finančným kapitálom.

"Na Maďarsko teraz opäť zaútočila Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond. Je našou povinnosťou postaviť sa na stranu predsedu maďarskej vlády. Menovému fondu odkážeme, aby nepolitizoval, nedovolíme, aby finančnými manévrami zosadil našu vládu," povedal hovorca CÖF László Csizmadia. 

Na druhý pochod 15. marca pricestovali do Budapešti aj stovky Poliakov, mnohí prídu aj teraz. Zhromaždenie sa bude konať v deň maďarského štátneho sviatku, výročia začiatku revolúcie proti diktatúre a proti sovietskej okupácii v roku 1956. V ten istý deň sa bude konať aj masová protivládna demonštrácia Maďarského hnutia Solidarita a skupiny zo sociálnej siete Facebook Milión ľudí za slobodu maďarskej tlače (Milla).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies