Pri zemetrasení neďaleko slovenských hraníc boli poškodené budovy

NETKY.SK • 20 Január 2014, 11:42 • 2 min
Pri zemetrasení neďaleko slovenských hraníc boli poškodené budovy

BUDAPEŠŤ - Pri nedeľňajšom zemetrasení v Maďarsku neďaleko slovenských hraníc nahlásili menšie materiálne škody v 56 prípadoch, avšak nikto sa nezranil, informoval agentúru MTI Úrad ochrany proti katastrofám Novohradskej župy.

slovakia

left justify in out

V obci Cserhátsurány popraskali steny budovy materskej škôlky; dnes ju neotvorili. V Mohore popadali škridle zo strechy materskej škôlky, popraskali steny a strop obecného úradu i ambulancie. V Cserhátsurányi a v Cserháthalápe zaznamenali praskliny na kostoloch.

Požiarnikov volali k poškodenému komínu v Szente a hasiči tiež asistovali pri odstránení následkov poškodenej strechy a padajúcej omietky v Balassagyarmate.

Zemetrasenie s magnitúdou 4,4 v nedeľu o 02.34 h pocítili obyvatelia v 64 obciach a v Budapešti. Epicentrum bolo pri obci Cserhátsurány, 18 kilometrov od slovenských hraníc. 

Podľa observatória v Kövesligethe po prvom zemetrasení nasledovalo o 02.48 h ďalšie s magnitúdou 3,4. Seizmológovia očakávajú, že vzhľadom na silu otrasov dôjde v nadchádzajúcich mesiacoch v okolí epicentra ešte k ďalším dozvukom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies