Pri výbuchu nálože v aute zomreli najmenej traja ľudia

NETKY.SK • 19 December 2015, 14:02 • 2 min
Pri výbuchu nálože v aute zomreli najmenej traja ľudia

MOGADIŠO - Pri výbuchu nálože umiestnenej v aute stojacom na rušnej ulici v somálskej metropole Mogadišo zahynuli dnes najmenej traja ľudia a osem ďalších sa zranilo. Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa mestskej polície a dodala, že počet obetí sa môže ešte zvýšiť.

slovakia

left justify in out

"Ide o rušné miesto s množstvom hotelov a supermarketov. Väčšina obetí sú chodci. Počet obetí určite narastie," uviedol Nur Farah v telefonickom rozhovore pre Reuters.

 

Podľa informácií Reuters nasledovala po explózii streľba a z miesta činu bolo vidno stúpať hustý dym. Silný výbuch zničil časť neďalekého supermarketu a zdemoloval tri autá.

 

K zodpovednosti za tento incident sa dosiaľ neprihlásila žiadna skupina. Podobné útoky však v Mogadiše podnikajú somálske islamistické milície aš-Šabáb, píše Reuters.

 

Cieľom militantnej organizácie aš-Šabáb lojálnej voči teroristickej skupine al-Káida je zvrhnutie somálskej vlády podporovanej Západom, ktorá sídli v metropole Mogadišo. V rámci tejto snahy už skupina v krajine usmrtila mnoho vojakov, mierotvorcov a civilistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies