Pri výbuchu bomby v Káhire zahynul policajný kapitán

NETKY.SK • 13 Február 2015, 18:35 • 2 min
Pri výbuchu bomby v Káhire zahynul policajný kapitán

KÁHIRA - Bomba uložená pri ceste v egyptskej metropole Káhira dnes zabila policajného kapitána a zranila osem ďalších ľudí. Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Neskôr egyptské bojové lietadlá usmrtili osem podozrivých islamských militantov na Sinajskom polostrove, uviedli bezpečnostné zdroje.
     

Nie je jasné, čí nálety boli odvetou za výbuch v Káhire. 
     

Na Twitteri sa k útoku v káhirskej štvrti Ajn Šams prihlásila militantná islamská skupina Egyptskí vojaci, informovala tlačová agentúra AP.
     

Egypt bojuje proti islamským povstalcom, ktorí už zabili stovky policajtov a vojakov, a to od roku 2013, keď armáda po masových protestoch zvrhla umierneného islamistického prezidenta Muhammada Mursího.
     

Zranenia utrpel jeden civilista a sedem policajtov, ako aj policajný kapitán, ktorý zraneniam podľahol v nemocnici.
     

Bezpečnostné zdroje informovali, že bojové lietadlá zasiahli mesto Rafah na Sinajskom polostrove, pri hranici Egypta s pásmom Gazy.
     

Minulý mesiac sa egyptská odnož Islamského štátu prihlásila ku koordinovaným útokom, pri ktorých prišlo na Sinaji o život najmenej 30 príslušníkov bezpečnostných síl.
     

Hoci väčšina najkrvavejších útokov sa stane na Sinaji - v odľahlej, ale strategickej oblasti na hranici s pásmom Gazy, Izraelom a egyptským Suezským kanálom - čoraz častejšie sú aj malé výbuchy a útoky v Káhire i v ďalších mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies