Pri výbere dovolenky rozhoduje cena, more a bezpečnosť

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 12:20 • 2 min
Pri výbere dovolenky rozhoduje cena, more a bezpečnosť

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov a Sloveniek si v tomto roku dopraje letnú dovolenku. Za oddychom plánuje vycestovať 81 % z nich, pričom asi 4 z 10 chcú stihnúť minimálne dve dovolenky a to jednu v zahraničí, druhú na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Pod výber tohtoročnej destinácie sa podpísali aj teroristické útoky z uplynulých mesiacov, tvrdia dve tretiny opýtaných. Dominovať bude opäť Chorvátsko, zatiaľ čo populárne Turecko kleslo až za Česko, Španielsko aj Maďarsko. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu Poštovej banky v spolupráci s prieskumnou agentúrou 2muse.

 

Kufre na dovolenku si budú toto leto baliť najčastejšie obyvatelia Bratislavského a Trenčianskeho kraja. Za oddychom plánuje vycestovať vyše 85 % z nich. Naopak, najmenej ľudí plánuje dovolenkovať z Prešovského a Košického kraja (76,3 %).

 

Dominovať bude najmä zahraničie, kde plánuje dovolenkovať 62 % opýtaných. Na Slovensku bude hľadať oddych 52 % respondentov. Nie je prekvapením, že väčšina tých, ktorí chcú dovolenkovať v zahraničí, sa plánuje vybrať do Chorvátska. Za oddychom tam vyrazí vyše tretina opýtaných. Na druhej priečke sa umiestnilo Taliansko.

 

„Skokanom“ zo 7. na 3. miesto sa stala Česká republika, kde plánuje dovolenkovať 13 % opýtaných.

 

Naopak, najvýraznejší pokles popularity, zo 4. na 10. priečku, zaznamenalo Turecko. Zatiaľ čo v roku 2014 tam plánoval dovolenkovať každý desiaty Slovák (9,5 %), v tomto roku tam pôjdu traja zo sto opýtaných.

 

Z prieskumu ďalej vyplýva, že pre väčšinu ľudí je pri výbere krajiny najdôležitejšia cena (58 %) a prístup k moru (53 %). Pre polovicu opýtaných je tiež kľúčová bezpečnostná situácia v destinácii. Dvaja z troch opýtaných uviedli, že nedávne teroristické útoky v Európe ovplyvnili výber ich dovolenkovej destinácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies