Pri vianočných nákupoch hľadajte výhodné úvery

NETKY.SK • 19 November 2011, 01:42 • 2 min
Pri vianočných nákupoch hľadajte výhodné úvery

Pri vianočných nákupoch hľadajte výhodné úvery

slovakia

left justify in out

img

Blížiace sa sviatky mieru a pokoja znamenajú aj zvýšené výdavky. Každý chce potešiť svojho blízkeho darčekom. Často však vzniká problém, kde na to vziať peniaze. Banky sa predháňajú ponukami na úvery. Každá ponúka nejaké výhody a záujemca o úver má často problém sa v ponuke zorientovať.
Analytik spoločnosti Home Credit Michal Kozub v tejto súvislosti radí: "Ak nakupujete elektroniku, počítače alebo novú sedačku na splátky, hľadajte akčné úvery. Sledujte, kde vám odpustia poplatky, vrátia úroky alebo pridajú k úveru darček. Vždy si ale hlavne spočítajte, koľko celkovo preplatíte, to je najdôležitejší parameter pôžičky. Dajte si pozor, aby ste mali každý mesiac na splátku a nešli takzvane na doraz. Je dobré si v rozpočte ponechať rezervu aspoň 10 % z mesačného príjmu."
Podľa Kozuba tento rok bude z pohľadu obchodníkov rozhodujúci. Hlavne rad menších obchodíkov v regiónoch a na perifériách sa v poslednom období sťažuje na stagnujúce alebo dokonca klesajúce tržby. Preto sa obchodníci tento rok budú rozhodovať, či má vôbec zmysel v podnikaní pokračovať. Ich tržby totiž po celý rok stabilne klesajú a znižujú sa aj ich marže. Predajcovia sa tak snažia urobiť čokoľvek, aby obslúžili viac zákazníkov a s vianočnou sezónou ich úsilie v tomto smere ešte vzrastie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies