Pri tureckých náletoch zahynulo 13 kurdských militantov

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:06 • 2 min
Pri tureckých náletoch zahynulo 13 kurdských militantov

ANKARA - Trinásť kurdských militantov zahynulo v nedeľu pri útoku tureckých vzdušných síl, ku ktorému došlo na juhovýchode Turecka neďaleko hraníc s Irakom. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bojovníci zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) zahynuli pri náletoch v okrese Čukurca v provincii Hakkari, pričom ďalších štyroch militantov z PKK zatkli vo východotureckých provinciách Agri a Siirt, uvádza sa v dnešnom vyhlásení tureckých ozbrojených síl. Juhovýchod Turecka je dejiskom zrážok medzi povstalcami a bezpečnostnými silami, ktoré si od júla vyžiadali už stovky ľudských životov. V júli totiž stroskotalo dvojročné prímerie medzi tureckým štátom a militantmi z PKK. PKK zaradila Ankara, USA aj Európska únia na zoznam teroristických organizácií. PKK začala ozbrojený boj v roku 1984, v ktorom prišlo o život už vyše 40.000 ľudí, väčšinou kurdských militantov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies