Pri tropických búrkach zahynulo najmenej 73 ľudí

NETKY.SK • 2 Február 2014, 09:14 • 2 min
Pri tropických búrkach zahynulo najmenej 73 ľudí

MANILA - Najmenej 73 ľudí zahynulo na Filipínach pri dvoch tropických búrkach, ktoré krátko po sebe zasiahli okrem iného východné provincie zdevastované vlaňajším tajfúnom Haiyan. Oznámila to dnes filipínska vláda.

slovakia

left justify in out

Tropická búrka Kajiki, ktorá zasiahla pevninu v noci na sobotu, vyčíňala vo východných a stredných častiach krajiny týždeň po tom, ako tropická tlaková níž Agaton spôsobila v južných a východných provinciách zosuvy pôdy a záplavy, informovala agentúra DPA.

Búrka Kajiki, ktorá sa dnes presunula už mimo Filipíny, si vyžiadala zrušenie desiatok letov a pozastavenie lodnej dopravy, čím uviazlo vyše 5000 pasažierov.

Filipínske úrady dnes uviedli, že okrem najmenej 73 obetí na životoch pri oboch cyklónach sú deviati ľudia stále nezvestní. Živel zasiahol celkovo 25 provincií a pripravil o domovy takmer 18.000 ľudí.

K zasiahnutým provinciám patrili Leyte a Samar, kde v novembri napáchal obrovské škody tajfún Haiyan, pri ktorom prišlo o život vyše 6200 ľudí a ďalšie vyše štyri milióny ostali bez domova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies