Pri šiestom behu s býkmi v Pamplone boli pobodaní štyria ľudia

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 12:04 • 2 min
Pri šiestom behu s býkmi v Pamplone boli pobodaní štyria ľudia

PAMPLONA - Šiesty beh s býkmi v severošpanielskom meste Pamplona sa dnes skončil pobodaním štyroch ľudí, čo vyvolalo v preplnených uličkách mesta paniku.

slovakia

left justify in out

Napätie prudko stúplo, keď jeden býk zaútočil na mladého muža, nabral ho a pohadzoval s ním po zemi takmer 30 sekúnd, zatiaľ čo ďalší bežci sa ho pokúšali odtiahnuť od obete za chvost. Pomocníci napokon uchopili zraneného za nohy a odvliekli ho do bezpečia.

Riaditeľ navarrskej nemocnice Javier Sesma povedal, že býky dnes zranili spolu štyroch ľudí - ďalším trom ľuďom ošetrili v nemocnici iné zranenia. Sú to prvé zranenia býkmi počas tohtoročných osláv svätého Fermína, v ktorých davy ľudí testujú svoju odvahu behom pred šiestimi býkmi úzkymi uličkami Pamplony do býčej arény.

Raňajší beh s býkmi vždy odvysiela celoštátna španielska televízia a je "zlatým klincom" osláv svätého Fermína, ktoré sa stali celosvetovo známymi vďaka novele Ernesta Hemingwaya z roku 1926 - Slnko aj vychádza.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies