Prednáška SAVinci: Zem je plochá. A predsa sa točí! vás prevedie konšpiráciami naprieč históriou

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 15:00 • 2 min
Prednáška SAVinci: Zem je plochá. A predsa sa točí! vás prevedie konšpiráciami naprieč históriou

Fámy, hoaxy a konšpiračné teórie sa stali výraznou hrozbou pre našu spoločnosť. Kde však siahajú ich korene? Aké boli prvé fámy a aké boli ich dôsledky? Ako sa konšpiračné teórie premietli do masovej kultúry a prečo sú také populárne? Ako pristupuje k štúdiu a výskumu konšpiračných teórii veda?

slovakia

left justify in out

Na všetky tieto otázky a mnoho ďalších dostanete odpoveď na prednáške na tému Zem je plochá. A predsa sa točí! vysvetlí Zuzana Panczová z Ústavu etnológie a sociálnej antropológie SAV, v. v. i. O konšpiráciách naprieč históriou bude vedkyňa hovoriť v priestoroch Kácečka na Kamennom námestí v Bratislave v pondelok 8. apríla 2024 o 19. hod.

Zuzana Panczová sa dlhodobo venuje výskumu naratívneho folklóru, konkrétne povestí, fám a konšpiračných teórií, a to najmä v kontexte medziskupinových konfliktov.

Cyklus popularizačných prednášok pre zVEDAvých s názvom SAVinci kaviareň štartuje novú sezónu v priestoroch Kácéčka na Kamennom námestí v Bratislave (budova Prioru). Vstup na podujatie je voľný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Slovenská akadémia vied
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies