Pokusom o vraždu to neskončilo. Futbalistu Promesa obvinili aj z pašovania drog

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 13:31 • 2 min
Pokusom o vraždu to neskončilo. Futbalistu Promesa obvinili aj z pašovania drog

Bývalý holandský reprezentant Quincy Promes si zrejme bude musieť zvykať na dlhoročný pobyt za mrežami. Futbalista si totiž zarábal nelegálnou činnosťou.

slovakia

left justify in out

Promes ešte včera strelil šiesty gól v aktuálnej sezóne ruskej Premier Ligy, jeho mimofutbalové problémy ale narastajú do obludných rozmerov. Proti hráčovi Spartaku Moskva vznieslo v novembri minulého roka obvinenie štátne zastupiteľstvo v Amsterdame za pokus o vraždu a týranie.

 

 

Tridsaťročný Promes bol minulý rok zatknutý kvôli podozreniu, že na oslave bodol rodinného príslušníka nožom do kolena a spôsobil mu vážne zranenie. Futbalista, v tom čase pôsobiaci v Ajaxe Amsterdam, všetky obvinenia odmieta. Podľa holandských novín AD sa medzi príbuznými strhla hádka, ktorá viedla k útoku nožom. Nemenovaný člen rodiny sa vyjadril, že na neho Promes zaútočil bezdôvodne. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie v dĺžke 14-42 mesiacov.

 

 

Podľa najnovších informácií sa prípad začal vyšetrovať náhodou, a to vo chvíli, keď bola polícia na stope inému porušeniu zákona. Promes sa mal k napadnutiu priznať v rámci niekoľkých rodinných hovorov, ktoré vyšetrovatelia získali prostredníctvom odpočúvania. Futbalista bol totiž podozrivý z pašovania drog.

 

Päťdesiatnásobný reprezentant Oranjes si mal ohľadom pašovania a prania špinavých peňazí raz týždenne telefonovať s bratrancom, ktorý momentálne sedí za mrežami. Niekoľko členov rodiny sa následne zapojilo do prevozu štyroch ton kokaínu, ktoré zadržali v apríli 2020 v Antverpách a ich hodnota mala dosahovať 120 miliónov eur.

 

 

Na Promesa bol vydaný zatykač, celú situáciu však komplikuje ruská invázia na Ukrajinu a relatívna nedostupnosť hráča, ktorý žije v Moskve. Verejná prokuratúra v Amsterdame minulý týždeň oznámila, že s ním zahajuje trestné stíhanie pre podozrenie z pokusu o vraždu bratranca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona