Taliansko uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ

NETKY.SK • 27 Január 2022, 06:37 • 2 min
Taliansko uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ

RÍM – Taliansko uvoľní od februára obmedzenia pre cestujúcich z EÚ. Tým bude stačiť preukázať sa pri vstupe do tejto krajiny potvrdením o očkovaní, nedávnom prekonaní covidu či negatívnym výsledkom testu na koronavírus. Nebudú však už musieť podstúpiť preventívnu karanténu. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie tamojšej vlády.

slovakia

left justify in out

Taliansko sprísnilo opatrenia v decembri, keď došlo k nárastu prípadov nákazy novým koronavírusovým variantom omikron. Od cestujúcich začalo vtedy pri vstupe do krajiny požadovať test na koronavírus a v prípade nezaočkovaných aj absolvovanie päťdňovej karantény.

 

img

 

V súlade s najnovším dekrétom talianskej vlády bude cestujúcim z krajín EÚ od februára na vstup do Talianska stačiť už len covidpas. Ten uvádza, či je jeho nositeľ očkovaný, či ochorenie COVID-19 nedávno prekonal alebo mal negatívny výsledok testu na koronavírus.

 

img

 

Komisár Francesco Paolo Figliuolo, ktorý je v Taliansku zodpovedný za protipandemické opatrenia, v pondelok povedal, že Taliansko už zrejme dosiahlo vrchol aktuálnej vlny nákazy spôsobený šírením variantu omikron, keďže denne tam už pribúda menej prípadov tohto variantu.

 

Možno vás zaujme: Klinické príznaky ochorenia COVID-19 sa rozšírili



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies