Pri rozsiahlom zásahu armády proti militantom zahynulo osem ľudí

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:54 • 2 min
Pri rozsiahlom zásahu armády proti militantom zahynulo osem ľudí

MANILA - Dvaja vojaci filipínskych ozbrojených síl a šesť militantov zahynulo dnes v ťažkých bojoch na nepokojnom juhu Filipín, kde vládne jednotky s podporou bojových vrtuľníkov a delostrelectva zaútočili na najmenej 250-členný oddiel povstalcov zo skupiny Abú Sajjáfa. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Podľa hovorcu filipínskej armády Harolda Cabunoca v bojoch, ku ktorým došlo na severe provincie Sulu, utrpelo zranenia 15 vojakov a najmenej desať militantov.
     

Vzhľadom na skutočnosť, že počet členov skupiny Abú Sajjáfa sa zredukoval na približne 400 bojovníkov, nebolo bezprostredne po ukončení bojovej akcie zrejmé, prečo sa ich na jednom mieste nachádzalo až 250.
     

Podľa Cabunoca boli pravdepodobne v skupine, na ktorú dnes armáda zaútočila, aj príbuzní militantov. Dôvodom ich stretnutia mohla byť príprava rozsiahleho útoku alebo veľká rodinná udalosť.
     

Skupina Abú Sajjáfa, ktorá vznikla v 90. rokoch, je jednou z najmenej troch islamistických ozbrojených skupín, ktorá sa nepripojila k mierovej zmluve medzi vládou a najväčšou filipínskou povstaleckou organizáciou - Frontom islamského oslobodenia Morov (MNLF).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies