Salah Abdeslam utrpel len ľahké zranenia: Francúzsko bude žiadať jeho vydanie

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 19:06 • 2 min
Salah Abdeslam utrpel len ľahké zranenia: Francúzsko bude žiadať jeho vydanie

BRUSEL - Francúzsko požiada Belgicko, aby mu vydalo na trestné stíhanie strojcu parížskych útokov Salaha Abdeslama. Toho dnes spolu s ďalšími štyrmi podozrivými zatkli pri protiteroristickej operácii v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými sú traja členovia jednej rodiny, ktorá Abdeslama ukrývala. Oznámila to belgická federálna prokuratúra, ktorá tiež uviedla, že Abdeslam utrpel pri policajnom zásahu len ľahké zranenie nohy.

 

Pri príchode policajtov nebol ozbrojený, avšak odmietol výzvu, aby zdvihol ruky, preto bol postrelený do nohy. Následne ho previezli do nemocnice Saint-Pierre v južnej časti Bruselu.

 

 

Žiadosť o vydanie Abdeslama avizoval francúzsky prezidenta Francois Hollande, ktorý súčasne vyjadril presvedčenie, že belgické úrady budú vo veci konať čo najskôr, uviedla agentúra AP.

 

Hollande na spoločnej tlačovej konferencii s belgickým premiérom Charlesom Michelom varoval, že hrozba teroristických útokov vo Francúzsku aj Belgicku zostáva stále "veľmi vysoká".

 

Francúzsky prezident tiež oznámil, že do teroristických útokov v Paríži bolo zapletených oveľa viac osôb, než sa pôvodne myslelo. Podľa jeho slov bude potrebné vypátrať a zatknúť každého, kto akýmkoľvek spôsobom napomáhal a podieľal sa na príprave útokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies