Augustové voľby by vyhral Smer-SD, Progresívne Slovensko a Hlas-SD

NETKY.SK • 18 August 2023, 08:28 • 2 min
Augustové voľby by vyhral Smer-SD,  Progresívne Slovensko a Hlas-SD

Bratislava-Napriek horúcej politickej situácii, aká vládne na Slovensku, volebné prieskumy opäť potvrdili trojicu najpreferovanejších kandidátov

slovakia

left justify in out

Parlamentné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sú asi najdiskutovanejšou témou týchto dní. Okrem nich je to aj poriadne horúca situácia na našej politickej scéne. S ubúdajúcim časom, ktorý zostáva do volieb, sa stupňuje nervozita členov politických strán, ktorí ju prenášajú aj do verejnosti. Napriek tomu volebné prieskumy potvrdzujú známu trojicu na popredných priečkach. 

 

 

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v auguste vyhrala strana Smer-SD so ziskom 19,7 percenta hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) so 16,9 percenta a Hlas-SD s 13,3 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.

Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Republika (7,9 percenta), koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (7,7 percenta) a KDH (6,2 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili SaS (5,7 percenta), Sme rodina (5,5 percenta) a SNS (5,1 percenta). 

Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia (3,6 percenta), ĽSNS (2,9 percenta) a Demokrati (2,9 percenta). Ostatné strany by získali pod dve percentá hlasov. Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 34 kresiel, Progresívne Slovensko 29 a Hlas-SD 23.

S 13 poslancami by v NR SR bola Republika a koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. SaS a KDH by získali zhodne po desať mandátov, Sme rodina a SNS zase zhodne po deväť 9 mandátov. Prieskum sa realizoval od 10. do 14. augusta 2023 na vzorke 1003 respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies