Pri požiari v alžírskom tábore zahynulo 18 afrických utečencov, ďalšie desiatky sú zranené

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:01 • 2 min
Pri požiari v alžírskom tábore zahynulo 18 afrických utečencov, ďalšie desiatky sú zranené

ALŽÍR - Najmenej 18 ľudí zahynulo a 37 ďalších osôb utrpelo zranenia, keď dnes vypukol požiar v tábore pre afrických utečencov v južnom Alžírsku. Informovali o tom alžírske oficiálne médiá, ktoré sa odvolávali na služby civilnej obrany.

slovakia

left justify in out

Juh Alžírska je už tradičnou trasou, ktorou africkí migranti a utečenci unikajú pred chudobou a násilím v susednom Mali či Nigeri. Mnohí sa pokúšajú prekročiť hranicu do Líbye a odtiaľ sa potom dostať do Európy - iní skončia už v Líbyi a Alžírsku, vysvetlila dnes v správe tlačová agentúra Reuters.

 

Obete požiaru patria k 650 Afričanom, ktorých umiestnili do tábora vo východoalžírskej provincii Wargla, približne 500 kilometrov od hlavného mesta Alžír. Oznámila to štátna rozhlasová stanica.

Alžírsko začalo vracať do vlasti stovky utečencov z Nigeru, a to na základe dohody, podpísanej s tamojšou vládou. Štátne alžírske médiá uviedli, že vyšetrovanie bezpečnostných služieb stále prebieha, jeho cieľom je určiť príčiny incidentu. Zatiaľ nie sú dostupné podrobnosti o štátnej príslušnosti obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies