Pri policajných zásahoch v Bruseli zadržali šesť osôb

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 09:35 • 2 min
Pri policajných zásahoch v Bruseli zadržali šesť osôb

BRUSEL - Belgické úrady zadržali šesť ľudí v súvislosti s vyšetrovaním utorkových teroristických útokov v Bruseli. K zatknutiam došlo pri sérii zásahov v belgickej metropole.

slovakia

left justify in out

Oznámila to vo štvrtok večer belgická federálna prokuratúra, ktorú citovala agentúra AP.

 

Razie súvisiace s utorkovými útokmi prebehli v centrálnej časti Bruselu a tiež v mestských štvrtiach Jette a Schaerbeek. Bližšie podrobnosti prokuratúra nezverejnila.

 

Polícia podnikla raziu v Schaerbeeku už v predchádzajúcich dňoch, pričom v jednom z tamojších bytov zaistila veľkú zásobu výbušnín a ďalších materiálov použiteľných na výrobu bômb.

 

Dva výbuchy na medzinárodnom letisku Zaventem a jeden v stanici metra Maelbeek si v utorok vyžiadali životy 31 civilistov a zranili 300 ľudí.

 

Vyšetrovatelia považujú takmer za isté, že teroristické útoky z vlaňajšieho novembra v Paríži a z utorka v Bruseli spáchala jedna a tá istá teroristická bunka. Ide o sieť vytvorenú a riadenú mladými Belgičanmi, ktorých väčšina pôsobila aj v Sýrii.

 

Belgická federálna prokuratúra v stredu potvrdila identitu troch páchateľov útokov v Bruseli: najtragickejšie atentáty v dejinách Belgicka spáchali Najim Laachraoui zo Schaerbeeku a bratia Ibrahim a Khalid Bakraouiovci z predmestia Laeken.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies