Pri pobreží Líbye zachránili v pondelok vyše 1100 migrantov

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:12 • 2 min
Pri pobreží Líbye zachránili v pondelok vyše 1100 migrantov

RÍM/BRUSEL - Talianski záchranári pomohli v pondelok pri pobreží Líbye odhadom asi 1151 migrantom, ktorí sa plavili na člnoch cez Stredozemné more do Európy.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry ANSA uskutočnilo Taliansko počas tohto dňa 11 záchranných operácií. Migrantov vyzdvihnutých na mori majú dopraviť do talianskych prístavov Lampedusa a Pozzallo.


Veľvyslanci členských štátov EÚ v Bruseli sa v pondelok dohodli, že 7. októbra bude spustená druhá fáza spoločnej vojenskej operácie proti pašerákom ľudí v Stredozemnom mori. Označenie celej operácie pritom zmenili na Sophia - podľa dievčatka, ktoré porodila somálska utečenka 22. augusta pri líbyjskom pobreží na palube nemeckej lode Schleswig-Holstein.


Prvá fáza zásahu EÚ proti pašovaniu ľudí cez Stredozemné more zahŕňala monitorovanie pomocou lodí, dronov a družíc, počas druhej už budú nasadené zložky zastavovať a ničiť lode prevádzačov v medzinárodných vodách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies