Pri paľbe v dedine Kinsibbá utrpelo zranenia niekoľko novinárov

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 18:54 • 2 min
Pri paľbe v dedine Kinsibbá utrpelo zranenia niekoľko novinárov

MOSKVA/DAMASK - Niekoľko novinárov, v blízkosti ktorých dnes vybuchla séria delostreleckých granátov, utrpelo ľahké zranenia, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Skupina zahraničných novinárov sa dostala pod paľbu v provincii Lázikíja na severe Sýrie i napriek prímeriu vyhlásenému cez víkend. Medzi 33 novinármi boli aj Nemci, uviedol pre ruskú agentúru TASS hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 

Novinári z Bulharska, Kanady a Číny utrpeli "ľahké zranenia", povedal Konašenkov. V skupine boli tiež reportéri z Ruska a USA. Strely dopadli približne 150-400 metrov od skupiny v dedine Kinsibbá a mali byť podľa Konašenkova vypálené z územia Turecka.

 

Strely explodovali na hlavnej ulici sýrskej dediny ležiacej v blízkosti hraníc s Tureckom a prinútili reportérov ujsť do úkrytu. Novinári boli dnes práve v dedine Kinsibbá, z ktorej je výhľad na tureckú hranicu - návštevu organizovali ruské ministerstvá obrany a zahraničných vecí.

 

Ruská armáda oznámila, že ostreľovanie podnikla militantná organizácia Front an-Nusra, ktorá je vylúčená z prímeria vyrokovaného Ruskom a Spojenými štátmi. Prímerie, ktoré platí už štvrtý deň, sa netýka ani extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies