Minister Lengvarský poďakoval zdravotníckym pracovníkom za ich náročnú prácu

NETKY.SK • 12 Máj 2022, 16:17 • 2 min
Minister Lengvarský poďakoval zdravotníckym pracovníkom za ich náročnú prácu

BRATISLAVA – Zdravotné sestry preukazujú pri svojich pacientoch každý deň ohromnú odvahu, za ktorú si zaslúžia vďaku všetkých ľudí. Vyhlásil to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO), ktorý vo štvrtok poďakoval sestrám, asistentom, ale aj ostatným zdravotníckym pracovníkom Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) za ich náročnú prácu a nasadenie počas pandémie ochorenia COVID–19.

slovakia

left justify in out

Spolu s riaditeľom ústavu Petrom Bartoňom tak urobil pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Deň sestier každoročne pripadá na 12. mája v deň výročia narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva Florence Nightingaleovej. „Preslávila sa v období Krymskej vojny, v ktorej sa dokonale ukázali všetky vlohy, aké by sestra mala mať,“ podotkol Lengvarský.

 

Okrem citu pre starostlivosť, snahy o zlepšenie prostredia či určitej metodickosti pri práci podľa neho ukázala aj ohromnú odvahu. Rovnakú, akú denne preukazujú sestry na Slovensku, akú preukázali počas pandémie či akú pravdepodobne budú musieť preukazovať v rámci starostlivosti o utečencov z Ukrajiny.

 

img

 

Práca sestier je podľa námestníčky pre ošetrovateľstvo NÚDCH Tatjany Belcákovej krásna a náročná zároveň. Dodala, že je tiež iná s detským pacientom v porovnaní s dospelým človekom. „Je rozmanitejšia a posúva sestru v poznaní a empatickom prístupe úplne inde ako pri dospelom pacientovi. Musí mať iné zručnosti a vedomosti aj z vývinovej psychológie. Odmenou jej je detská bezprostrednosť a úsmev dieťaťa, ktorému pomohla,“ skonštatovala Belcáková.

 

Možno vás zaujme: Šport prináša hlavne pozitívne emócie, tie ľudia dnes potrebujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona