Pri páde v masíve Rax sa ťažko zranili dvaja Slováci

NETKY.SK • 26 Január 2014, 19:22 • 2 min
Pri páde v masíve Rax sa ťažko zranili dvaja Slováci

VIEDEŇ - Tretiemu nezranenému Slovákovi sa spolu s krajanmi podarilo vrátiť k neobývanej chate, odkiaľ mobilom privolal pomoc.

slovakia

left justify in out

Osudným sa stal sobotňajší výlet trojčlennej skupiny slovenských horolezcov do horského masívu Rax ležiaceho na hranici spolkových krajín Štajersko a Dolné Rakúsko. Dvaja z nich vo veku 36 rokov, ktorí mali obuté snežnice, sa okolo 16.20 h pri prekračovaní snehového poľa počas výstupu na chatu Karl-Ludwig-Haus pošmykli a padali asi 50 metrov, informovala dnes agentúra APA.

Keďže vzhľadom na zlé počasie nebolo možné nasadiť vrtuľník záchrannej služby, zranených prepravili saňami k chate Waxriegelhaus, kde k nim až dnes o 0.30 h prišiel lekár.

Ten zistil, že obaja Slováci utrpeli vážne zranenia hlavy a mozgu a množstvo odrenín. Zranených previezli do nemocníc vo Viedenskom Novom Meste a Mürzzuschlagu.

Takmer v rovnakom čase sa na inom mieste masívu Rax stalo iné nešťastie, pri ktorom tri osoby uvoľnili doskovú lavínu. Dve z nich jej pád neprežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies