Pri nehode v zahraničí pomôže asistenčná služba

NETKY.SK • 9 August 2012, 07:06 • 2 min
Pri nehode v zahraničí pomôže asistenčná služba

Pri nehode v zahraničí pomôže asistenčná služba - Radíme Letné dovolenkové mesiace sú aj obdobím zvýšeného dopravného ruchu a hromadného presunu slovenských dovolenkárov najčastejšie k moru. Nie vždy je však dovolenka len plná príjemných zážitkov, stanú s

slovakia

left justify in out

img

Letné dovolenkové mesiace sú aj obdobím zvýšeného dopravného ruchu a hromadného presunu slovenských dovolenkárov najčastejšie k moru. Nie vždy je však dovolenka len plná príjemných zážitkov, stanú sa aj nepríjemné veci. K nim patrí i dopravná nehoda v zahraničí.

Ako správne postupovať pri dopravnej nehode, radí Lucia Muthová z Allianz - Slovenskej poisťovne: "Ak ide o haváriu väčšieho rozsahu, stret vozidiel, ak bol poškodený cudzí majetok, prípadne bol niekto zranený, odporúčame vám na miesto dopravnej nehody privolať políciu. S druhým účastníkom nehody si vymeňte základné údaje, ako sú evidenčné čísla vozidiel a názov poisťovne, kde sú vozidlá poistené, číslo poistnej zmluvy prípadne zelenej karty. Najlepšie je vyplniť formulár „Správa o nehode“ v príslušnom jazyku, ktorý ste dostali v rámci balíčka k poistnej zmluve. Ak je vaše vozidlo po nehode nepojazdné, kontaktujte asistenčnú službu Mondial Assistance, ktorá je k dispozícii 24 hodín denne."

Podľa Muthovej je dôležité si uvedomiť, že o účelnosti, možnosti, spôsobe a rozsahu opravy vozidla poškodeného v zahraničí rozhoduje v zmysle poistných podmienok havarijný poisťovateľ ešte pred začatím opravy. Uvedené platí aj pre prípad odtiahnutia vozidla do SR. V prípade nehody v zahraničí asistencia zabezpečí kontakt na povereného pracovníka poisťovateľa, ktorý dohodne ďalší postup, najmä obhliadku poškodeného vozidla, spôsob a miesto opravy. Je dôležité počkať s odstraňovaním následkov nehody alebo opravou poškodeného vozidla do vykonania obhliadky, ak nebolo s poisťovateľom dohodnuté inak. Ak sa na základe obhliadky zistí, že oprava vozidla je rentabilnejšia na území SR, tak bude odporučené vykonať ju na Slovensku u niektorého zo zmluvných partnerov poisťovateľa. Odtiahnutie vozidla na územie SR zabezpečí poisťovateľ.

Nárok na náhradu škody pri poškodenom vozidle v zahraničí si možno uplatniť priamo u zahraničného partnera Allianz v danej krajine. Partnerov si možno vyhľadať na stránke www.allianz.com. Zahraničný partner poisťovateľa v takomto prípade zabezpečí všetky úkony potrebné na likvidáciu škody a uhradí náklady v súlade s podmienkami v zmluve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies