Pri nehode na ceste na Sibíri zahynulo 12 ľudí vrátane 9 detí-akrobatov

NETKY.SK • 4 December 2016, 17:44 • 2 min
Pri nehode na ceste na Sibíri zahynulo 12 ľudí vrátane 9 detí-akrobatov

MOSKVA - Najmenej 12 ľudí, vrátane deviatich členov detskej akrobatickej skupiny, zahynulo dnes pri zrážke na ceste na východe Sibíri. Informovalo o tom ministerstvo vnútra autonómneho Chantyjsko-mansijského okruhu v Rusku.

slovakia

left justify in out

K zrážke došlo dnes neskoro popoludní na hlavnej ceste spájajúcej dve sibírske mestá, kde sa ťaží ropa. Podľa skorších správ vodič autobusu, vezúci súbor akrobatov, stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do protiidúceho nákladného auta. O život prišlo najmenej 12 ľudí a ďalších 20 utrpelo zranenia.

 

Podľa úradu gubernátora autobus viezol deti naspäť do ich domovského mesta po súťaži v metropole danej oblasti.

 

Vyšetrovacia komisia zatiaľ neuviedla príčinu havárie, ale vyhlásila, že preveruje rôzne faktory, napríklad nízku viditeľnosť a nepriaznivé poveternostné podmienky. Teplota dnes večer dosahovala okolo mínus 17 stupňov Celzia a bola hlásená aj snehová víchrica.

 

Ruská tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na hovorkyňu miestnej polície informovala, že vodiči oboch vozidiel, ktorí sa nachádzajú v nemocnici, mali negatívne výsledky testov na alkohol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies