Sudca riešil kuriózny prípad dopravnej nehody. Trvalo mu dva roky, kým záhadu rozlúskol

NETKY.SK • 22 September 2020, 17:28 • 2 min
Sudca riešil kuriózny prípad dopravnej nehody. Trvalo mu dva roky, kým záhadu rozlúskol

LEICESTER – K dopravnej nehode došlo pred dvoma rokmi, avšak okolnosti sa podarilo prešetriť až teraz.

slovakia

left justify in out

K dopravnej nehode došlo v anglickom meste Leicester v roku 2018, kedy Fatheha Begum Abedinová zrazila na prechode pre chodcov 61-ročného muža. Dôchodca utrpel veľmi vážne poranenia a strávil niekoľko dní v nemocnici.

 

Súdu trvalo dva roky, kým záhadu rozlúskol

Ukázalo, sa že mladá vodička o okolnostiach takmer dva roky klamala a sudca ju poslal na 1,5 roka za mreže. Súd preukázal, že Abedinová nevenovala dostatočnú pozornosť šoférovaniu, namiesto toho však posielala textové správy, čo do poslednej chvíle zapierala.

 

Priťažila si aj svojím nepremysleným konaním, keď z miesta činu jednoducho utiekla a muža nechala ležať na ceste. Až neskôr sa dozvedela, že si zrazila vlastného svokra.  

 

 

Dolámaný svokor svoju nevestu obhajoval

Keď sa senior z nemocnice vrátil a bol predvolaný pred súd, konanie svojej nevesty dokonca pred súdom ospravedlňoval, čo výrazne sťažilo aj rozhodovanie sudcu Roberta Browna.

 

Abedinová od samého začiatku popierala, že by sa v čase zrážky hrala s telefónom. Dokonca vymazala všetky správy, ktoré odoslala v čase nehody. Avšak záznam z neďalekej bezpečnostnej kamery ju usvedčil. Pri otázkach týkajúcich sa nehody tvrdila, že si na nič nepamätá pre jej problémy s astmou.

 

„Spôsobila ste vážnu nehodu, kedy chodec preletel cez vašu kapotu. Nie je možné, aby ste si to nevšimla. Nezastavila ste, neposkytla ste mužovi prvú pomoc. Váš svokor strávil so zlomenou panvou 11 dní v nemocnici,“ okomentoval sudca konanie obžalovanej.  

 

Ona išla po jedlo, svokor navštíviť kamaráta

Vyšetrovanie preukázalo, že Abedinová sa vybrala vyzdvihnúť jedlo do neďalekej reštaurácie. Jej svokor, s ktorým býva v jednej domácnosti, išiel na návštevu k svojmu kamarátovi. Informoval Daily Mail.

 

Dolámaný muž svojej neveste odpustil, pričom jej navyše pred súdom vyjadril podporu. „Dnes s nami sedí na súde a vo svojom prehlásení vám odpustil a povedal ako vás má rád. Ak vás dnes pošlem do väzenia, spôsobím mu ďalšiu bolesť, čo nerobím rád. Dnes mám ale verejnú povinnosť,“ okomentoval svoj verdikt sudca Brown.

 

Abedinová sa snažila vyhnúť spravodlivosti

„Urobila ste všetko preto, aby ste sa zbavila zodpovednosti. Zámerne ste sa vyhýbala spravodlivosti,“ vytkol sudca Abedinovej s tým, že nie len že vymazala odoslané správy, narýchlo aj nechala opraviť poškodené vozidlo.

 

Za svoje nezodpovedné správanie si Abedinová odsedí 18 mesiacov vo väzení. Pričom šesť mesiacov jej súd vymeral za spôsobenie dopravnej nehodyrok za vyhýbanie sa spravodlivosti a marenie vyšetrovania. Navyše jej odobral vodičské oprávnenie na takmer tri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona