Britský minister obrany Ben Wallace: „Fandím Slovensku za to, ako pomáha Ukrajine."

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 16:36 • 2 min
Britský minister obrany Ben Wallace: „Fandím Slovensku za to, ako pomáha Ukrajine."

BRATISLAVA - Ben Wallace to uviedol vo svojom dnešnom vyhlásení po stretnutí so slovenským ministrom obrany Jaroslavom Naďom.

slovakia

left justify in out

Britský minister obrany po rokovaniach na začiatok vyhlásenia poďakoval Jaroslavovi Naďovi za pozvanie do Bratislavy. Vo svojom prejave vyzdvihol Slovákov a ich pomoc.

 

Obrana krajiny nikdy nie je jednoduchá záležitosť, najmä ak sa vo vašej blízkosti nachádza štát, akým je Ruská federácia. Bolo by jednoduché tváriť sa, že sa vás vojna na Ukrajine netýka, napriek tomu Slovensko sa zachovalo úplne inak. Stali ste sa lídrami pomoci Ukrajine pred ruskou agresiou," uviedol britský minister obrany. 

 

Vyhlásenie ministra Naďa si môžete prečítať tu: VIDEO Jaroslav Naď po stretnutí s Benom Wallaceom: Všetkým nám záleží, aby sme spoločne porazili Putina

 

img

 

To, akýmí lídrami ste, si už všimla celá Európa. Či už ide o vojenskú pomoc alebo pomoc ľuďom, ktorí deň čo deň prekračujú slovensko-ukrajinskú hranicu. Veľká Británia chce túto pomoc Slovensku oplatiť a zároveň jej v nej pomáhať. Za posledné roky sme sa toho o Putinovi mali možnosť naučiť veľa a chceme sa najmä vyhnúť chybe, kedy sme pred rokmi( Anektácia Krymu) neurobili takmer nič," poznamenal Ben Wallace. 

 

Tentoraz potrebujeme vyslať Putinovi jasný odkaz. Som rád, že tento odkaz moja krajina vysiela spolu so Slovenskom. Jaroslav Naď i slovenská vláda majú pravdu v tom, že Putinovi nejde len o Ukrajinu. Ak dovolíme, aby padla Ukrajina, bude agresor pokračovať na vaše územie," pokračoval britský minister obrany.

 

img

 

Bolo dobré, že sme dnes mohli s Jaroslavom Naďom rokovať o situáciu v Aliancii, na Ukrajine, ale aj o tom, ako môže Británia pomôcť Slovensku. Myslím si, že moja krajina musí urobiť viac. Vraciam sa domov s tým, že budem hľadať spôsoby, ako vám môžeme pomocť najmä s obranou vašej krajiny, " dodal na záver Wallace.

 

Prečítajte si aj: OĽaNO chce stále štvorkoalíciu, zároveň ale posielajú ostrý odkaz SaS. Čo o nich povedali?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies