Pri nehode autobusu v Peru zahynlo 19 ľudí, medzi obeťami sú aj dve deti

NETKY.SK • 7 Október 2013, 07:13 • 2 min
Pri nehode autobusu v Peru zahynlo 19 ľudí, medzi obeťami sú aj dve deti

LIMA - Najmenej 19 obetí a 18 zranených si vyžiadala vážna nehoda autobusu, ktorý v odľahlom regióne na juhu Peru zišiel z cesty a zrútil sa do rokliny. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami sú aj dve deti. Príčina nehody sa podľa polície vyšetruje. K nehode došlo v nedeľu podvečer miestneho času v okrese Acoria v regióne Huancavelica zruba 246 kilometrov juhovýchodne do hlavného mesta Lima.

Smrteľné nehody autobusov sú v Peru časté. V krajine je dodržiavanie bezpečnostných pravidiel na cestách skôr zriedkavosťou, píše AP. V období medzi septembrom 2008 a decembrom 2012 zahynulo pri nehodách autobusov v Peru 5435 ľudí a 13.520 ďalších utrpelo zranenia. Hlavnými príčinami takýchto nehôd podľa úradu peruánskeho generálneho prokurátora bývajú bezohľadnosť vodičov, prekročená rýchlosť, alkohol a mikrospánok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies