V Rusku sa zotavilo viac ako 90% osôb infikovaných koronavírusom

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 14:09 • 2 min
V Rusku sa zotavilo viac ako 90% osôb infikovaných koronavírusom

MOSKVA - Podiel tých, ktorí sa už po infekcii koronavírusom v Rusku zotavili po prvý raz od začiatku pandémie, presiahol 90%, vyplýva z údajov, ktoré v stredu zverejnilo federálne operačné riaditeľstvo pre boj proti novej infekcii.

slovakia

left justify in out

Počas posledných 24 hodín v Rusku bolo potvrdených 10 535 prípadov infekcie – to je o niečo menej ako deň predtým a minimálne od 4. októbra minulého roku.

 

Miera výskytu naďalej klesá: za posledných sedem dní v Rusku bolo zistených v priemere 7,6 prípadov infekcie na každých 100 000 obyvateľov – to je minimálne od 8. októbra. Šírenie koronavírusu podľa agentúry TASS zostáva blízko jedného a nepresahuje ho už 44 dní – od 18. januára.

 

img

 

Na pozadí poklesu výskytu v krajine rastie počet vyliečených. Podľa operačného štábu sa už zotavilo 3 853 734 prípadov a ich podiel prvýkrát prekročil 90% z celkového počtu infikovaných.

 

Prečo nesedia čísla? 

Počet takzvaných aktívnych prípadov, to znamená pacientov, ktorí v súčasnosti pokračujú v liečbe, klesol na 337 668 – minimum od 23. októbra. Je potrebné poznamenať, že údaje operačného štábu nesedia s informáciami ministerstva zdravotníctva, pretože ministerstvo zohľadňuje okrem iného prípady podozrenia na koronavírus u pacienta, ktoré však neboli potvrdené.

 

Miera úmrtnosti sa zvyšuje 

Za posledných 24 hodín operačný štáb zaregistroval v Rusku 452 úmrtí v dôsledku koronavírusu. Úmrtnosť na novú infekciu v krajine klesá pomalšie ako incidencia, od 13. februára však počet úmrtí nepresahuje 500 za deň. Zároveň miera úmrtnosti sa zvyšuje – už dva dni sa drží na 2,04%, aj keď na začiatku roka to bolo okolo 1,8%.

 

img

 

V najväčších mestách to ide pomalšie 

Výskyt ochorenia na COVID-19 klesá takmer v celej krajine, ale v Moskve, Petrohrademoskovskom regióne, ktoré zostávajú hlavným ohniskom epidémie, proces nepokračuje tak rýchlo ako väčšine ostatných regiónov Ruskej federácie.

 

Zdroj:  https://go.tass.ru/QPoj

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona