Pri Kamčatke sa potopila rybárska loď, zomrelo 54 ľudí

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 07:07 • 2 min
Pri Kamčatke sa potopila rybárska loď, zomrelo 54 ľudí

MOSKVA - Najmenej 54 ľudí zahynulo a ďalších 15 je nezvestných po tom, čo sa v ľadových vodách pri Kamčatke v stredu v neskorých hodinách potopila rybárska loď.

slovakia

left justify in out

Celkovo 63 zo 132 osôb na palube plavidla Dal'nij Vostok sa podarilo zachrániť, uviedol Viktor Klepikov, koordinátor námorného záchranného centra. Podľa jeho slov operácia stále pokračuje a pátra sa po 15 nezvestných. Príčinu tragédie v tomto štádiu zatiaľ povedať nevedel.


Ruská agentúra TASS citujúca predstaviteľa kamčatského regiónu uviedla, že posádka možno porušila bezpečnostné pravidlá a prekročila kapacitu povoleného nákladu. Agentúra Interfax zas citovala nemenovaný zdroj, podľa ktorého mohla trup lode, ktorá šla ku dnu za 15 minút, poškodiť ľadová kryha. Na lodi sa nachádzalo 78 Rusov ako aj 54 občanov Barmy, Ukrajiny, Litvy a Vanuatu. Potopila sa v Ochotskom mori, 250 kilometrov južne od mesta Magadan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies