Pri havárii stíhačky v USA zahynul pilot

NETKY.SK • 30 Október 2014, 07:04 • 2 min
Pri havárii stíhačky v USA zahynul pilot

PORT HUENEME - Život pilota si vyžiadala havária prúdovej stíhačky Hawker Hunter MK.58, ktorá sa v stredu zrútila počas cvičenia do poľa v blízkosti základne amerického vojenského námorníctva Ventura County ležiacej pri pobreží južnej Kalifornie neďaleko mesta Port Hueneme. Nehoda si na zemi nevyžiadala ďalšie obete alebo zranených, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na miestnych hasičov.

slovakia

left justify in out

Lietadlo havarovalo krátko pred pristátím okolo 17.15 h miestneho času. Z miesta dopadu stúpal mohutný stĺp čierneho dymu. Príčinu havárie určí vyšetrovanie, ktoré povedie Federálny úrad pre letectvo (FAA).
      

Hawker Hunter je jednomiestne britské stíhacie lietadlo vyvinuté v 50. rokoch a určené na boj proti pozemným cieľom. Iný Hawker Hunter havaroval pri rovnakej základni aj v máji 2012. Vtedy tiež zahynul pilot, ktorý však mal stroj v súkromnom vlastníctve a na cvičeniach s ním simuloval nepriateľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies