Pri dopravnej nehode na hlavnej ceste zahynulo 16 ľudí, mnohí sa zranili

NETKY.SK • 12 Január 2011, 12:27 • 2 min
Pri dopravnej nehode na hlavnej ceste zahynulo 16 ľudí, mnohí sa zranili

Pri dopravnej nehode na hlavnej ceste zahynulo 16 ľudí, mnohí sa zranili

slovakia

left justify in out

Pri zrážke auta a preplneného autobusu na hlavnej ceste v centrálnej Číne zahynulo v utorok neskoro večer 16 ľudí, zranenia utrpelo mnoho ďalších osôb. Informovala o tom dnes webová stránka vlády provincie Che-nan, kde k nehode došlo.
      Autobus strednej veľkosti viezol 35 cestujúcich, viac než povoľovala jeho kapacita, a na hlavnej ceste pri meste Sü-čchang sa zrazil s autom.
       Polícia našla na mieste nehody štyroch mŕtvych, ďalších 12 ľudí podľahlo zraneniam neskôr. Čínska oficiálna tlačová agentúra Sinchua informovala, že zranených je 23 osôb.
      Príčina nehody zatiaľ nebola zverejnená. Počet majiteľov áut v Číne však za posledné desaťročie prudko narástol, spolu s prosperitou obyvateľstva, a výsledkom sú vážne dopravené nehody kvôli preplneným vozidlám, nedodržiavaniu bezpečnostných predpisov a nedisciplinovanosti vodičov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies