Pri Bangladéši sa potopila loď s migrantmi, 40 ľudí je nezvestných

NETKY.SK • 29 Január 2015, 12:14 • 2 min
Pri Bangladéši sa potopila loď s migrantmi, 40 ľudí je nezvestných

DHÁKA - Zhruba 40 nelegálnych migrantov smerujúcich za prácou z Bangladéša do Malajzie je nezvestných po tom, čo sa dnes potopilo ich plavidlo. Podľa agentúry Reuters to dnes oznámila bangladéšska polícia.

slovakia

left justify in out

Viac než 70 ľudí sa nachádzalo na mori blízko ostrova Kutubdia, 415 kilometrov juhovýchodne od bangladéšskej metropoly Dháka, keď sa drevený čln, v ktorom cestovali, potopil, spresnila polícia. Pobrežnej hliadke sa podarilo zachrániť 33 ľudí, z toho šesť následne hospitalizovali.
      

Polícia ďalej uviedla, že ďalšie plavidlo, označené za pirátsku loď, čakalo na migrantov v pobrežných vodách, aby ich prepravilo do Malajzie za prácou. Bangladéš i susedné Mjanmarsko pravidelne opúšťa prúd obyvateľov, ktorí hľadajú zamestnanie či azyl v juhovýchodnej Ázii - častou s pomocou gangov pašerákov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies