La Liga: Aubameyang 3 gólmi zostrelil Valenciu, Sevilla zakopla na pôde Espanyolu

NETKY.SK • 21 Február 2022, 10:02 • 2 min
La Liga: Aubameyang 3 gólmi zostrelil Valenciu, Sevilla zakopla na pôde Espanyolu

VALENCIA – Barcelona zdolala Valenciu 4:1! Čerstvá posila Pierre-Emerick Aubameyang zaznamenal hetrik a Blaugranas pomaly, ale isto, naberajú na obrátkach.

slovakia

left justify in out

Barca pod Xavim je vo výbornej forme!

 

Druhá polovica sezóny je pre fanúšikov Blaugranas nádejou na lepšie časy. Dobré výkony Barcelony začali po výhre nad Atleticom Madrid a Katalánci ukazujú, že idú naplno bojovať o najvyššie priečky v španielskej lige. 

 

Stále to nie je perfektné a Barca na svojej ceste k zlepšeniu určite ešte párkrát zakopne, no výhry ako s Valenciou sú tým správnym krokom vpred.

 

V zimnom prestupovom období prišlo do Barcelony slávne meno v podobe Pierra-Emericka Aubameyanga, no nebolo isté či reprezentant Gabonu dokáže naplniť očakávania. Jeho výkony v drese Arsenalu mali klesavý spád, no v zápase proti Valencii naplno ukázal svoju extratriedu.

 

V 23. minúte sa po výbornej prihrávke od Jordyho Albu dostal práve Aubameyang do sľubnej šance a pohotovým zakončením poslal Barcu do vedenia 1:0.

 

Druhý gól Barcelony pridal po ďalšej krásnej akcii Frankie De Jong a Blaugranas sa bavili futbalom. Tretí gól pridal znova Aubameyang po milimetrovej prihrávke od mladučkého Gaviho

 

Svoj hetrik skompletizoval Aubameyang pomerne zvláštnym spôsobom, keď ľahko tečoval ďalekonosnú strelu Pedriho. Najprv bol gól pripísaný Pedrimu, no neskôr bol zapísaný ako 3. gól Aubameyanga.

 

Barca tak preskočila trápiace sa Atletico a figuruje na 4. mieste La Ligy. Na kráľovský Real Madrid stráca 15 bodov, no stále má ešte o jeden zápas menej. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

 

 

Sevilla bojuje, no pod tlakom to znova nezvládla

 

Asi len málokto čakal, že najväčším súperom Real Madrid v boji o titul bude práva Sevilla. Lenže hráči Seville podávali počas celej sezóny úctyhodné výkony a držali sa na dostrel čela tabuľky. Bohužiaľ sa zdá, že v posledných týždňoch došla Seville potrebná para a z posledných 5 zápasov má Sevilla iba 1 výhru a 4 remízy.

 

V nedeľňajšom zápase remizovali na pôde Espanyolu 1:1. O jediný gól Seville sa postaral Mir a v druhom polčase vyrovnal skóre zápasu záložník Darder. Sevilla momentálne stráca na Real už 6 bodov a ich prekvapivý boj o titul sa pomaličky rozpadá.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sevilla FC (@sevillafc)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies