Pri Baleárskych ostrovoch videli po 30 rokoch žraloka modrého

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 08:06 • 2 min
Pri Baleárskych ostrovoch videli po 30 rokoch žraloka modrého

MADRID - V španielskych výsostných vodách v Stredozemnom mori videli tento týždeň legendárneho žraloka modrého, ktorého v tejto oblasti nikto nevidel už najmenej tridsať rokov.

slovakia

left justify in out

O pozorovaní tohto morského živočícha informovala v piatok na svojom profile na Facebooku španielska mimovládna organizácia Alnitak - Ochrana prírody v akcii. Žraloka, ktorý mal podľa jej členov vyše päť metrov, objavili neďaleko Cabrery, malého, takmer neobývaného ostrova patriaceho pod Baleárske ostrovy, ktorý sa nachádza neďaleko Malorky.

Žralok modrý, ktorý býva niekedy uvádzaný aj ako žralok biely (z anglického great white shark), je po vynorení sa nad hladinu v skutočnosti hnedý. Patrí k najrýchlejším žralokom, vie dosiahnuť rýchlosť až 56 kilometrov za hodinu.

 

Je zodpovedný za najviac nevyprovokovaných útokov na človeka spomedzi všetkých druhov žralokov. Smrteľné útoky na ľudí zo strany žraloka modrého však napriek tomu bývajú v priemere len jeden až dva ročne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies