Prezidentka Taiwanu vyslala pred lunárnym novým rokom posolstvo jednoty a nádeje

NETKY.SK • 15 Február 2018, 08:31 • 2 min
Prezidentka Taiwanu vyslala pred lunárnym novým rokom posolstvo jednoty a nádeje

TCHAJ-PEJ - Deň pred začiatkom lunárneho nového roka povzbudila taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen obyvateľov, aby boli naďalej pozitívni.

slovakia

left justify in out

Svoje štvrtkové posolstvo predniesla týždeň po silnom zemetrasení, pri ktorom zahynulo najmenej 17 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia.

 

"Po katastrofách nepadneme (na kolená), pretože sme jednotní," uviedla prezidentka vo videoodkaze pred lunárnym novým rokom, ktorý sa začína v piatok miestneho času (vo štvrtok SEČ).

 

Cchaj Jing-wen ubezpečila obyvateľov pobrežného mesta Chua-lien, ktoré ničivé zemetrasenie zasiahlo najvážnejšie, že Taiwan ich podporuje.

 

Približne 400 ľudí v Chua-liene, ktorí sa po zemetrasení zdržiavali v dočasných útočiskách, premiestnili v čase osláv lunárneho Nového roka do neďalekých hotelov.

 

V piatok 16. februára sa začne lunárny nový rok a potrvá do 4. februára 2019. Ponesie sa v znamení zemského psa. Pätnásť dní trvajúci sviatok, ktorý slávia aj v Číne, nesie i názov Sviatky jari. Ide o jeden z najdôležitejších sviatkov pre ázijské komunity žijúce kdekoľvek na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies