Prezidentka poďakovala zástupcom cirkví za to, čo na Slovensku robia

NETKY.SK • 23 Január 2024, 06:02 • 2 min
Prezidentka poďakovala zástupcom cirkví za to, čo na Slovensku robia

So zástupcami cirkvi a náboženských spoločností v takto reprezentatívnom zložení sa prezidentka stretla naposledy. Poďakovala im za slová podpory a osobitne tiež za otvorené rozhovory, ktoré spolu viedli. "Boli pre mňa obohacujúce," uviedla prezidentka.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľom cirkví a náboženských spoločností v pondelok na tradičnom novoročnom stretnutí prezidentka Zuzana Čaputová poďakovala za to, čo na Slovensku robia.

Okrem ich základnej misie je to aj množstvo neviditeľnej, a často nedocenenej pomoci a služieb. Aj počas minulého roka pomáhali dôchodcom, chorým, chudobným aj ľuďom, ktorí na Slovensko ušli pred vojnou alebo prenasledovaním, uviedla prezidentka.

"Žijeme dobu, ktorá je poznačená nedôverou. Nedôverou k štátu, inštitúciám aj medzi ľuďmi navzájom. Veľmi rýchlo sa rozpadá to, čo je povrchné a o to viac stúpa dôležitosť tých najzákladnejších hodnôt a vzťahov. Ako viackrát zaznelo v diskusii - hľadajme nádej v beznádeji, ku ktorej nás realita často zvádza. Potrebujeme hľadať pokoj, ale pokoj založený na spravodlivosti. Potrebujeme sa venovať mladým ľuďom, aby neodchádzali, ale aby sa cítili byť súčasťou budúcnosti Slovenska. Potrebujeme rozširovať priestor dôvery, kde práve cirkvi majú svoju nezastupiteľnú rolu," dodala Zuzana Čaputová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Prezidentka na stretnutí so zástupcami cirkví. (Z. Čaputová/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies