Rusko podľa Zelenského úmyselne útočilo na miesta vývozu ukrajinského obilia

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 16:15 • 2 min
Rusko podľa Zelenského úmyselne útočilo na miesta vývozu ukrajinského obilia

KYJEV — Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu uviedol, že Rusko "úmyselne" útočilo na miesta, ktoré Ukrajina využíva na vývoz obilia. Urobil tak po tom, čo Moskva už druhú noc po sebe útočila na prístavné mesto Odesa, ktoré hrá významnú úlohu pri exporte poľnohospodárskych produktov cez Čierne more.

slovakia

left justify in out

"Ruskí teroristi sa úmyselne zamerali na infraštruktúru súvisiacu s obilnou dohodou. Každá ruská raketa je úderom nielen pre Ukrajinu, ale aj pre každého vo svete, kto chce žiť normálnym a bezpečným životom," uviedol Zelenskyj na sociálnych sieťach.

Podľa hovorcu odeskej vojenskej správy Serhija Bratčuka bol útok na Odesu v noci na stredu "skutočne masívny". "Bola to pekelná noc," uviedol v hlasovej správe na Telegrame bez uvedenia podrobností.

Ako však Bratčuk dodal, Odesa sa nenechá zastrašiť. "Pokúšajú sa zastrašiť celý svet, najmä tých, ktorí chcú, aby obilný koridor fungoval... Ukrajinu, Turecko a Organizáciu Spojených národov," podotkol ďalej Bratčuk.

"Domnievam sa však, že všetci normálni, racionálni ľudia sa na to pozrú a povedia: Odesa sa nebála, nebojí sa a ani sa báť nebude," dodal. K opakovaným útokom na Odesu došlo po tom, ako Rusko v pondelok odstúpilo od dohody o vývoze obilia z ukrajinských prístavov, čo vyvolalo kritiku medzinárodného spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Washington Post / AP / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies