Zaočkovanosť detí je v Bratislave najvyššia. Minister školstva sa chce zamerať na okresy, kde je situácia opačná

NETKY.SK • 30 August 2021, 16:50 • 2 min
Zaočkovanosť detí je v Bratislave najvyššia. Minister školstva sa chce zamerať na okresy, kde je situácia opačná

BRATISLAVA - Zaočkovanosť detí vo vekovej kategórii od 12 do 17 rokov proti ochoreniu COVID-19 je aktuálne na úrovni 22 percent.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to počas dnešného dňa minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). "Na základe dát, ktoré sme dostali z Národného centra zdravotníckych informácií, nám od minulého mesiaca poskočilo zaočkovanie v rámci vekovej kategórie 12+ až 17 rokov z 19 na 22 percent," povedal šéf rezortu školstva.

 

Najvyššia zaočkovanosť je v okrese Bratislava (48 percent), nasleduje Senec (44 percent) a Pezinok (38 percent). Zaočkovanosť nad 30 percent dosiahli aj v okresoch Dunajská Streda (31 percent), Banská Bystrica, Malacky, Trenčín, Trnava a Žilina (zhodne všetky po 30 percent).

 

Naopak, najnižšia zaočkovanosť je v okresoch Medzilaborce (8 percent), Gelnica, Revúca, Rimavská Sobota a Svidník (zhodne všetky po 9 percent).

 

Minister mrzí, že zaočkovanosť je v týchto okresoch nízka. "Vieme, že v niektorých týchto okresoch neprebiehalo dištančné vzdelávanie plnohodnotne, takže sa budeme musieť zamerať na tieto okresy," uzavrel.

 

Prečítajte si tiež: Minister školstva vyzval učiteľov k očkovaniu. Pretlmočil im tiež drsný odkaz virológov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies