Prezidentka odobrala I. Šimkovi poverenie, rezort vnútra dočasne povedie premiér

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 15:15 • 2 min
Prezidentka odobrala I. Šimkovi poverenie, rezort vnútra dočasne povedie premiér

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová odobrala v stredu Ivanovi Šimkovi poverenie viesť Ministerstvo vnútra (MV) SR. Dočasným riadením rezortu poverila premiéra Ľudovíta Ódora.

slovakia

left justify in out

Návrh na odobratie Šimkovho poverenia odôvodnil premiér naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície, ktorú sa podľa jeho slov nepodarilo obnoviť. Veľkú úlohu hrala nefungujúca vzájomná komunikácia, ktorá sa stala zásadnou prekážkou ďalšej spolupráce.

Premiér potvrdil, že hrozil odchod viac ako 20 príslušníkov z vedenia polície či inšpekcie. Dodal, že nešlo len o Šimkove vyjadrenia na sociálnych sieťach. Ubezpečil pritom, že polícia má a naďalej bude mať v medziach zákonnosti voľnosť pri vyšetrovaní. 

Šimko bol súčasťou vlády odborníkov poverenej vládnuť do zostavenia nového kabinetu po septembrových predčasných parlamentných voľbách. Keďže ide o dočasne poverenú vládu, nemožno ho odvolať. Po zbavení poverenia ho môže nahradiť niektorý z aktuálnych členov vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Pluska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies