Mexiko chce hostiť OH v roku 2036 alebo 2040

NETKY.SK • 27 Marec 2023, 16:30 • 2 min
Mexiko chce hostiť OH v roku 2036 alebo 2040

Lausanne - Mexiko má záujem o usporiadanie olympijských hier v roku 2036 alebo 2040. Predstavitelia stredoamerickej krajiny na stretnutí s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom deklarovali, že majú už vybudovanú väčšinu infraštruktúry potrebnej k organizácii OH.

slovakia

left justify in out

Mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard a prezidentka Mexického olympijského výboru Maria Jose Alcalová sa stretli s Bachom v piatok v sídle MOV vo švajčiarskom Lausanne. Ebrard odovzdal šéfovi MOV list, v ktorom Mexiko oficiálne vyjadrilo svoj záujem o hostenie najväčšieho športového sviatku. Zatiaľ nie je určené konkrétne usporiadateľské mesto alebo región, podľa Ebrarda a Alcalovej bude v krátkom čase vytvorená skupina, ktorá sa bude zaoberať iniciatívou, informovala agentúra AP. Záujem zorganizovať OH 2036 už predtým vyjadrili funkcionári z Egypta, Anglicka, Indie, Indonézie, Kataru či Kórejskej republiky. Mexico City usporiadalo olympijské hry v roku 1968.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona