Prezidentka Čaputová zrušila posledný deň svojej pracovnej cesty v USA kvôli pozitívnemu testu na COVID

NETKY.SK • 4 Február 2024, 18:00 • 2 min
Prezidentka Čaputová zrušila posledný deň svojej pracovnej cesty v USA kvôli pozitívnemu testu na COVID

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Zrušila preto v nedeľu (4. 2.) v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA. Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdii na univerzite.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Zrušila preto v nedeľu (4. 2.) v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA.

Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdii na univerzite.

Okrem toho mala maliarovi, grafikovi a vedúcej osobnosti amerického hnutia pop-art Andymu Warholovi udeliť – in memoriam – štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

„Vyznamenanie, ktoré mal prevziať počas slávnostnej ceremónie v Múzeu Andyho Warhola jeho synovec Donald Warhola, odovzdá v zastúpení prezidentky veľvyslanec SR v USA Radovan Javorčík v náhradnom termíne,“ priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Doplnil, že vzhľadom na zdravotný stav prezidentka zároveň ruší aj svoj pracovný program po návrate na Slovensko na najbližšie dni.

Slovenská hlava štátu vycestovala na štátnu návštevu do Kanady v pondelok (29. 1.). Navštívila Ottawu a Toronto. Potom sa presunula na pracovnú cestu USA, konkrétne do San Francisca a Pittsburghu. Na Slovensko sa vráti v pondelok (5. 2.), ako sa pôvodne plánovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Prezidentka Zuzana Čaputová. (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies