Minister Sólymos odovzdával ceny za environmentalistiku

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 10:32 • 2 min
Minister Sólymos odovzdával ceny za environmentalistiku

Minister životného prostredia László Sólymos dnes odovzdal 32 rezortných ocenení osobnostiam a kolektívom, ktoré sa mimoriadne pričinili o ochranu prírody a starostlivosť o životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Boli medzi nimi napríklad tvorcovia vízie zelenšieho Slovenska- Envirostratégia 2030 či projektu DriDanube, ktorý sa zaoberal problematikou sucha v Dunajskom regióne. Slávnostné odovzdávanie Cien ministra sa aj tento rok konalo pri  príležitosti Svetového dňa životného prostredia, ktorý si pripomenieme zajtra.

 

img

 

"Neraz stojíme pred otázkou, na koľko môžeme dopustiť, aby pokrok a modernizácia našej spoločnosti išli na úkor životného prostredia. Je preto nutné, aby sme si vedeli uctiť ľudí, ktorí na základe svojich odborných skúseností, poznajú na túto otázku odpoveď," uviedol podpredseda vlády a minister životného prostredia  László Sólymos.

 

Cenu ministra tento rok získali napríklad autori modernej vízie našej environmentálnej politiky- Envirostratégia 2030, ktorej prípravu a koordináciu zastrešoval Inštitút environmentálnej politiky. Na jej tvorbe sa podieľalo 160 odborníkov.  „Environmentálne výzvy, ktorým Slovensko čelí, si vyžadujú dlhodobú víziu a strategické smerovanie. Práve Envirostratégia po 25 rokoch konečne stanovuje v tejto oblasti jasné ciele a navrhuje konkrétne opatrenia, ako ich dosiahnuť,“ doplnil minister Sólymos.

 

img

 

Ďalšie ocenenia si prevzali odborníci z ministerstva a rezortných organizácií, ktorí sa venovali napríklad odstraňovaniu environmentálnych záťaží, kvalite čistej vody, technicko-bezpečnostnému dohľadu či  environmentálnej výchove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies